Nasveti in ideje

Najbolj brane kategorije:

 • S čim zamenjati živila, ki vsebujejo gluten?

  Gluten je v zadnjih letih postal precej sporen. Nekateri strokovnjaki trdijo, da glutenska hrana škoduje samo osebam s celiakijo, medtem ko drugi menijo, da je gluten škodljiv za večino ljudi. In tako je gluten postal „zloglasna“ sestavina, ki jo krivijo za debelost, sladkorno bolezen in podobno. Poleg tega kar več kot 30 odstotkov Američanov poskuša gluten izločiti iz svoje prehrane.

 • Koliko vode piti?

  Voda je vir zdravja

  Voda sestavlja več kot 60 odstotkov človeškega telesa in je nujna za vzdrževanje vseh vitalnih funkcij. Voda je v celicah, organih, tkivih, krvi. Prav tako je v mišicah, kjer je je več kot 75 odstotkov, ter celo v sklenini, čeprav samo dva odstotka. Ker se kar naprej izloča skozi dihala, prebavila, sečila in kožo, jo je treba nadomeščati. 

 • Kako nadomestiti jutranjo kavo?

  Marsikdo si jutra ne more predstavljati brez okusne, dišeče kave. Za nekatere je pitje jutranje kave neizogiben obred, drugi pa jo potrebujejo, da se prebudijo. In ko kako jutro ne spijemo kave, se nam lahko zazdi, da bo ta dan šlo vse narobe.

 • Kako naravno brzdati apetit?

  Najprej je treba omeniti, da program Detox Mg ne temelji na omejevanju, pač pa na izločanju hrane. Vseeno je zaradi nekaj osnovnih pravil, ki se jih je treba držati, vnos kalorij manjši, zato se utegnete boriti z občutkom lakote. Na srečo imamo živila in ukane, s katerimi lahko lakoto preslepite in tako zdržite kritične trenutke. 

 • Razstrupljanje – resnica ali prevara?

  Razstrupljanje, tj. čiščenje telesa, je predmet nasprotujočih si razprav v znanstvenih krogih, saj ni enopomenskih dokazov, ki bi podpirali prehranjevalne režime za razstrupljanje. 

 • Šparglji - spomladanski vir zdravja

  Ne glede na to, če govorimo o divjih ali domačih špargljih, imajo veliko vrednost v prehrani, saj vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov. Poleg tega so bogati z vlakninami in s proteini. Zanimiv podatek je, da se šparglji nahajajo med top 20 živili glede na ANDI (Aggregate Nutrient Density Index). 

 • Timijanov čaj

  Pomlad je končno na stežaj odprla svoja vrata. V tem času je nihanje temperature dnevna stalnica, kar lahko pripelje do razvoja bakterij in virusov. Priporočamo, da v tem času skrbimo za svoje telo in si krepimo imunski sistem z zadostnim pitjem zdravih napitkov in doma pripravljenih čajev.

 • 3 načini razstrupljanja s pomočjo znojenja

  Pri razstrupljanju sodeluje mnogo organov v telesu – največji med njimi pa je koža, ki se čisti s potenjem in poskrbi, da se telo osvobodi strupov in odpadnih snovi. Med programom Detox Mg se vsaj trikrat na teden dodobra preznojite. Idealna je telovadba, lahko pa jo kombinirate s savno ali kopeljo.

 • Najlepše aktivnosti za razstrupitev misli #2

  V času Detoxa je zares pomembno, da si vzamemo čas zase in za stvari, ki jih zaradi hitrega tempa življenja prepogosto zanemarimo. Tudi ena ura prostega časa je dovolj, da se sprostite in ukvarjate sami s sabo. 

 • Nasveti za zdravo domače okolje

  Glede na to, da v svojem domu preživimo kar precej časa, moramo poskrbeti, da se zavarujemo pred škodljivimi snovmi, ki vdirajo v naš dom in s tem ustvarimo prijetno in čisto okolje za bivanje. To lahko storimo z upoštevanjem nekaj enostvanih nasvetov. 

Prvi23456ZadnjiVsi