Nasveti in ideje

Najbolj brane kategorije:

 • Je superhrana zares super in zdrava?

  Superhrana za zdravje: asai, godži, aronija, čija, maka … zelo eksotično in zdravo. Čudežna živila, ki bi jih morali uživati vsak dan, če želimo ostati zdravi, mladi in lepi. Pa je to res? 

 • Jogurtova pomaka s prilagojeno duko

  To je jogurtova pomaka s prilagojeno duko, prilagojeno po pravilih programa Detox Mg.  Ta prigrizek lahko uživate kot malico. Količine določite po svojih željah in okusu.

 • Hrana z negativnimi kalorijami?

  Oznako „negativne kalorije“ veliko ljudi razume narobe. Vsako živilo ima namreč kalorično vrednost, tudi če je ta zelo majhna. Če rečemo, da ima neko živilo negativne kalorije, to pravzaprav pomeni, da naše telo za njegovo prebavo porabi več energije, kot ima živilo kalorij. Vendar „negativnih kalorij“ ni.

 • Dobra izbira: spremenite svoje nakupovalne navade

  Vpliv potrošniških navad: če analizirate svoje prehranjevalne navade, se boste začudili, kako na vašo prehrano vplivajo vaše potrošniške navade. Vaša prehrana je veliko bolj odvisna od vaših nakupovalnih navad, kot so vaše nakupovalne navade odvisne od vaše prehrane. 

 • Kurkuma – Kaj pravi znanost?

  Po vsej verjetnosti so se številni med vami že srečali s kurkumo. Nekateri so jo uporabili kot začimbo, marsikdo si je pripravil čaj iz kurkume, drugi pa so morda ta rumeni prah videli v trgovini in se spraševali, za kaj se uporablja. Gotovo ste že večkrat brali ali slišali o zdravilnih lastnostih kurkume. Kaj pa o tem pravi znanost, kako uporabljamo kurkumo in ali je vse, kar ste slišali do zdaj, utemeljeno?

 • Sol ni strup, vendar vseeno previdno!

  Uravnoteženost, zmernost in raznovrstnost so tri temeljna načela pravilne prehrane. In držati bi se jih morali vsi. Veliko je napisanega o vitaminih, mineralih, probiotikih, prebiotikih, maščobnih kislinah omega 3; kaj pa o soli v prehrani?

 • Banane v temni čokoladi

  V programu Detox Mg je čokolada sicer prepovedano živilo. Vendar je znano, da ima temna čokolada z velikim deležem kakava številne koristi za telo. Danes je 11. dan programa, prišli ste na pol poti, zato se nagradite s sladko banano. Ne pozabite, da je med programom Detox Mg dovoljena samo ena banana na dan, zato jo izkoristite za pripravo te zelo okusne poslastice.

 • Prebiotiki – hrana za dobre bakterije

  Varuhi zdravja: Probiotiki, prebiotiki, simbiotiki, prehranske vlaknine, laktobacili, bifidobakterije … V zadnjih letih se veliko govori in piše o teh pomembnih sestavinah, ki so postale že pravi simboli zdravja. Vse opisujejo kot super junake in varuhe zdravja.  In res je tako! 

 • Hrustljavi prigrizki

  Sestavine v tem receptu lahko kombinirate, kakor želite, seveda po načelih programa Detox Mg. Za vas smo pripravili dve različici.

 • Podprite razstrupljanje z Donatom Mg

  Pitje Donata Mg pomembno prispeva k razstrupljanju telesa po programu Detox Mg. Donat Mg je namreč bogat z magnezijem, hidrogenkarbonati in sulfati.Hidrogenkarbonati s svojim bazičnim učinkom nevtralizirajo presežno kislino in tako sodelujejo pri vzpostavljanju kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu.

 • Zaželene kombinacije sadja in zelenjave v smoothiejih

  Eno glavnih pravil, ki jih je treba upoštevati med prehranjevalnim režimom Detox Mg, je tekoč zajtrk. To pomeni pripravo smoothieja iz več vrst sadja in zelenjave. Najbrž ste že večkrat prebrali ali slišali, da je treba sadje in zelenjavo „pametno“ kombinirati ali da ju sploh ne bi smeli kombinirati.

 • Zdravi z manj napora: hoja ali kolesarjenje?

  Odločitev za zdravje: Končno ste se odločili, da boste v svoje življenje vključili telesno vadbo. Toda kaj izbrati? Večina nas misli, da sta za doseganje zastavljenega cilja potrebna hud napor in mukotrpna vadba. Vendar lahko za zdravje poskrbimo tudi s precej manj truda. 

Prvi12345ZadnjiVsi